איך להכין מהסרטים והתמונות שלכם סרט?
אפשר לומר די בוודאות - לכולנו יש מצלמות באיכות טובה. היום בכל סמרטפון מובנית מצלמה שיכולה לצלם מצויין גם תמונות וגם סרטים. כל שנותר לנו הוא פשוט ללחוץ על הכפתור ולהתחיל…
אבל רגע, לפני שנתחיל, כמה נקודות למחשבה:
1. כדי להפיק צילומים טובים אנחנו צריכים בראש ובראשונה ציוד טוב, תיכנון ויצירתיות. ציוד טוב כבר אמרנו שסביר שיש לנו, טכניקה אפשר ללמוד ויצירתיות דורשת תרגול ניסוי ותהיה. הדבר האפקטיבי ביותר שתוכלו לעשות כדי לשפר את הצילומים שלכם הוא לתכנן ולהבין מה אתם עושים תוך כדי הצילום בטיול. יותר מזה, אם אתם רוצים ליצור מכל הצילומים סרט שניראה מקצועי ושכיף לשתף עם משפחה וחברים, כדאי לתכנן את הצילום כדי שנוכל לערוך אותו וליצור סרט איכותי.
2. עכשיו חזרתם מהטיול, יש לכם בזיכרון המצלמה עשרות תמונות וסרטונים. אולי אפילו מאות… ומה עכשיו? תשתפו את החברים? תקבלו לייק?
אפשר לקחת את החומרים ולערוך סרט. בשביל לערוך תצטרכו כמובן תוכנת עריכה כלשהיא. כיום יש מבחר רב של תוכנות. בגדול תוכנות העריכה מתחלקות לשתי קטגוריות בסיסיות:
א. עריכה לוקלית במחשב שלכם (כל החומרים וגם התוכנה מאוחסנים במחשב שלכם)יתרון - העבודה מהירה יותר, כל החומרים והנגישות לחומרים בשליטה שלכם, אפשר לעבוד ללא חיבור לאינטרנט.חיסרון - דורש גיבוי, מבחר מצומצם.דוגמאות לתוכנות עריכה:
אם יש לכם מערכת הפעלה של וינדוס - movie maker
אם יש לכם mac - יש את ה imovie
ב. עריכה אונליין ב"ענן" (כל החומרים וגם התוכנה מאוחסנים אי שם באינטרנט)יתרון - לא דורש משאבי איחסון במחשב שלכם, יש מגוון רב של אתרים כאלו, אין בעיה של מערכת הפעלה במחשב שלכם, ניתן גם לערוך דרך אפליקציות מובייל.חיסרון - צריך להעלות את כל החומרים אותם תערכו (ואם יש כמות גדולה זה יכול להוות בעיה בזמן העלאה ומיגבלת איחסון), דורש חיבור לאינטרנט כל זמן העבודה.
דוגמאות לתוכנות עריכה חינם אונליין:
we video
youtube
3. בזמן שאתם מצלמים, אל "תטיילו" עם המצלמה ממקום למקום. וגם אל תעשו זום שוב ושוב. נסו להרגיע את הצילום ולתפוס רגעים באופן פשוט. נסו לצלם את מה שמתרחש מכמה זוויות - מקרוב, מרחוק, מזווית יצירתית ומענינת. תנו למה שקורה סביבכם להיות הגיבור של הצילום ופשוט תהיו שם בצורה שקטה עם המצלמה. צילומים רגועים ויציבים ישרתו אתכם הרבה יותר טוב בעריכה.
4. נסו לצלם צילומי וידאו ארוכים ממה שאתם רגילים בדרך כלל. מהרגע שאתם לוחצים על כפתור ה-record - דאגו שתהיה לצילום שלכם התחלה ברורה - היו סבלניים וקשובים למה שמתרחש מולכם - כשאתם מרגישים שאפשר להפסיק הצילום - קחו עוד נשימה והמשיכו לצלם עוד קצת ורק אז תעצרו את הצילום.
5. נסו לתכנן ולהבין מה אתם מצלמים. היו עירניים לאנשים ולסביבה כדי שתתפסו רגעים יפים ומרגשים. ושוב, אל תחסכו בכמות הצילומים בשלב זה. עדיף לחזור הביתה עם עודף צילומים. מקסימום זה ירד בעריכה…